spreker - dagvoorzitter - Verlies, rouw en veerkracht

Verlies, rouw en veerkracht

Trainer, Auteur, Spreker, Dagvoorzitter, Coach

Ontwikkel veerkracht

Voor organisaties die ‘Leren terugveren’ bij verlies en rouw willen faciliteren

Trainer, spreker en dagvoorzitter die aanzet tot meer vertrouwen in jezelf en je toekomst.

Plan een vrijblijvend gesprek in voor advies.

Muzikanten: Carlos Gomez Lorente and Zoe Gonzalez Valbuena

Deze organisaties gingen je voor

Veerkracht bij verlies en rouw is te leren

Iedereen krijgt met tegenslagen te maken. Bijvoorbeeld door het verlies van een dierbare, baan of gezondheid. Als spreker en trainer leer ik je omgaan met verlies en rouw door je veerkracht te activeren. 

Als je weet hóe je weer kan terugveren versterkt dat het vertrouwen in jezelf en je toekomst. Wat je gaat helpen zijn:

Plan een vrijblijvend gesprek voor advies.

Marrit van Exel dagvoorzitter1

Boeken over rouw en hoe hier mee om te gaan.

cover boek Survivalgids voor weduwen S

‘Survivalgids voor weduwen’ wordt ook door weduwnaars gelezen.

Rouw-vaardigheden.front

Rouw-vaardigheden helpen je tijdens het rouwproces en je verdere leven.

Authentiek expert

"Inmiddels heb ik een aantal trainingen en opleidingen mogen verzorgen met Marrit als mijn co-trainer. Hierin heeft Marrit laten zien als een authentieke expert voor de groep te kunnen staan. Opvallend blijft hoe zij in een paar zinnen de groep kan enthousiasmeren zodat zij aan haar lippen hangen. Uit haar persoonlijke verhalen blijkt dat zij ‘het leven echt heeft ervaren’. Deze senioriteit icm haar kennis en mensgerichtheid maakt haar een excellente trainer."

Praktische handvatten

De workshop die Marrit van Exel heeft verzorgd binnen het partnerprogramma van de EvE Foundation voldeed aan alle verwachtingen. De kwetsbaarheid waarmee Marrit haar persoonlijke verhaal deelde vulde ze aan met herkenbare modellen over rouw en praktische handvatten die je als weduwe of weduwnaar zo nodig hebt. Ook de hoop waarmee zij alle deelnemers wist aan te steken was een rode draad in haar workshop. “Ondanks alles, met de zware belasting van rouw en verlies in je lichaam zijn er lichtpuntjes”, was haar boodschap. We sloten af met next steps. Wat kun je ondanks je verdriet, doen om in beweging te blijven en goed voor jezelf te blijven zorgen? Dank je Marrit dat jij jouw ervaringen deelt en weet te gebruiken in je huidige werk als dagvoorzitter, bij workshops en in je boeken.

Leiden en ruimte geven

"Wij hebben Marrit van Exel ervaren als een dagvoorzitter die op verbindende wijze leiding heeft weten te geven aan de Herdenkingsbijeenkomst. Doordat Marrit sterk betrokken is geweest in de voorbereidingen en al vooraf contact heeft gezocht met de paneldeelnemers, weet ze heel natuurlijk sprekers enerzijds ruimte te geven, daar waar het kan en anderzijds de leiding te pakken, daar waar nodig. Het is te merken dat de sprekers zich veilig voelen bij haar. De zaal krijgt volop de kans voor vragen terwijl ze de planning op de minuut weet te volgen."

"Als jij het kan, dan kan ik het ook."

Dit is vaak een reactie na het ervaren van mijn verhaal tijdens een lezing of training. 

Ik verloor mijn man en oudste dochter. Ik leerde terugveren en sta na zelf uitzoeken en ontdekken, veel vallen en opstaan weer vol in het leven. Mijn ervaringen geven mij meer kracht en vertrouwen in mijzelf en mijn toekomst.

Dit inspireert mij om anderen te helpen zelf ook veerkracht op te bouwen, zodat zij beter met tegenslag, rouw en verlies omgaan. Tijdens mijn lezingen en trainingen leren de deelnemers hoe.

Plan een vrijblijvend gesprek voor advies.

Veerkracht is te leren

Tijdens een training of lezing krijg je de tips en tools mee om  je veerkracht te vergroten of hoe dat te faciliteren. Juist door de combinatie van trainer, A&O-psycholoog, HR-professional en ervaringsdeskundige kan ik een brug slaan werknemer en werkgever. 

2
boeken geschreven
0 +
Jaar ervaring
0 +
Boeken verkocht
Marrit van Exel spreker

“Veerkracht is weten hóe terug te veren en dat kan je leren.”

Leuk, interessant en interactief

“Nieuwe dingen geleerd over verlies en veerkracht.” “Het rouwCHAOS-model geeft houvast in de begeleiding door coaches.” ” Vooral het interactieve deel met ervaringen delen was waardevol.” “Ik ging met energie naar huis.”

Erasmus MC Academy – Deelnemers

Hoe zien de volgende stappen eruit?

Je bent inmiddels misschien nieuwsgierig geworden en wil graag weten wat de mogelijkheden zijn.

Stap 1

Neem contact op. Vul onderstaand formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. We bespreken dan je wensen en de bijpassende mogelijkheden.

Stap 2

Ik werk een adviesvoorstel uit voor de invulling van de dag of dagdeel op basis van de informatie in stap 1. Eventueel passen we hier en daar nog wat aan. Je ontvangt tegelijk een offerte. 

Stap 3

Het definitieve programma wordt uitgevoerd. Circa een week na afloop volgt een evaluatiegesprek en ontvang je de factuur.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten? Stuur een berichtje via het onderstaande formulier.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Scroll naar top
Verlies, rouw en veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders