Verlies, rouw en veerkracht

Online programma, Training & Coaching

Mijn verhaal

Ik ging staan voor wat ik belangrijk vond!

Van dromen naar doen

6 maanden op reis

De droom van mijn man en mij om een periode in het buitenland te gaan wonen bleef ook na zijn overlijden in 2011 bestaan. Zodoende vertrok ik in oktober 2015 voor zes maanden naar het buitenland (zie: www.marritoppad.nl). Naast reizen door Nieuw-Zeeland en Australië woonde ik vier maanden in Kota Kinabalu op Borneo. Mijn vier kinderen waren tenslotte al volwassen.

Ik ben dit avontuur aangegaan; ondanks de twijfel. ‘Dadelijk rijd ik met mijn campervan door Nieuw-Zeeland, zie ik fantastische vergezichten en vraag ik mij toch nog af… wat doe ik hier’. Maar mijn nicht Marijke zei heel nuchter: “Als het niet bevalt, dan neem je toch gewoon een vliegtuig eerder terug. Al is het al na een maand.” Dat hielp om de lat voor mijzelf een stuk lager te leggen.

Buiten mijn comfortzone

“Follow your heart, but take your brains with you.” Hiermee ben ik vaak ver buiten mijn comfortzone gegaan en met succes. En wat een mooie ervaringen heb ik opgedaan. Ik had het lef om het ‘gewoon’ te doen. En uiteindelijk gaf het mij zo’n geweldig gevoel van vrijheid. Ik was begonnen mijn eigen leven te gaan leiden en vormgeven.
Dit alles heeft mij heel veel gebracht. Ik heb geleerd dat ik nog meer op mezelf kan vertrouwen. Op momenten dat iets heel spannend was voor mij (en die momenten kom ik nog steeds tegen) ging ik zitten met een bak thee. Dan overdacht ik de verschillende opties, koos er een uit waar ik mij goed bij voelde, haalde diep adem en besloot de stap te zetten.

Een ommezwaai

Terug in Nederland besloot ik om mijn leven anders in te richten. Ik heb mijn baan als HR Manager opgezegd, ben voor mijzelf begonnen en verhuisd. Dit heb ik gedaan ondanks scepsis van een aantal mensen om mij heen. Want het klopte voor mij!
En nu? Ik heb gemerkt dat een aantal mensen geïnspireerd zijn geraakt door mijn verhaal. Zij gaan ook knopen doorhakken. Ze gaan op reis, verbouwen hun huis of maken een carrièreswitch. Anderen geven aan dat ze wel anders willen, maar niet durven door twijfel aan zichzelf. Ze willen graag meer balans in hun leven, meer zelfvertrouwen en waardering om hun eigen passie te durven gaan volgen. Ze willen meer genieten van het leven.

Hierdoor ben ik een nieuwe richting ingeslagen. Als inspirator en coach wil ik anderen een steuntje in de rug geven! En op het moment dat ik een kind verloor ben ik nog meer gesterkt in het uitdragen van mijn missie. Met mijn kennis, vaardigheden en ervaringen wil ik ze helpen om hun innerlijke kracht te versterken om zo meer uit hun leven te halen. Ik wil ze het vertrouwen geven dat ze kunnen groeien om hun authentieke zelf te kunnen en durven zijn. Door stil te staan bij wat er is ontstaat er bewustwording en ruimte voor wat er kan en mag zijn. Neem weer de regie en ………

Expertise

Als kind was ik al geïnteresseerd in psychologie. Ik keek altijd in het boek ‘De naakte aap’ van Desmond Morris. In de bibliotheek of boekenwinkel was en ben ik het meest te vinden bij de afdeling psychologie en spiritualiteit. Ik ben net een spons. Ik wil altijd graag weten en begrijpen waarom we doen wat we doen en hoe we dat op een positieve manier kunnen inzetten.

Naast het opvoeden van mijn 4 kinderen en een parttime baan heb ik onder andere de WO-opleiding A&O-Psychologie en post-HBO Coaching gedaan. Deze kennis heb ik in de praktijk gebracht gedurende mijn HR-carrière. De juiste persoon op de juiste plek krijgen is heel waardevol voor zowel het individu als de organisatie.

Ik ben mij altijd blijven verdiepen in de psychologie. Niet alleen door het lezen van boeken maar ook door diverse opleidingen en trainingen, zoals: Systemisch Werken, NLP en de MatriX-methode. Verder heb ik meerdere workshops gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Mijn kracht is het combineren en integreren van de diverse methodieken, werkvormen en wetenschappelijke literatuur tot een praktische werkbare vorm die toch breed en diep is. Een programma met resultaat zodat je echt blijvend resultaat kunt bereiken. De combinatie van opleidingen, praktijk- en levenservaring ga ik nu volledig inzetten om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun innerlijke kracht

Scroll naar top
Verlies, rouw en veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders